Huisje aan het water Vlieland huren

Huur hier een huisje aan het water in Vlielandeen visvakantie op Vlieland.

Waarom een huisje aan het water in Vlieland huren?

Samen met Terschelling behoort Vlieland ongetwijfeld tot de meest populaire Waddeneilanden van Nederland. Naast Terschelling en Vlieland hebben we in Nederland nog Texel, Schiermonnikoog en Ameland. In al deze Waddeneilanden kan je een huisje of villa aan het water huren. Maar deze eilanden zijn minder toeristisch. Vlieland staat ook bekend als populair en aantrekkelijk Waddeneiland vanwege het festival Into the Great Wide Open dat hier ieder jaar wordt georganiseerd, net zoals dat voor Terschelling geldt met Theaterfestival Oerol.
Een vakantie aan het water Vlieland is zeker een succes.

Vakantie in Vlieland.

In dit artikel vertellen we u graag alles over Vlieland. Ook waar je een huisje aan het water met sauna kunt huren. Want dit Waddeneiland leent zich ook voor een weekendje weg of korte wellness vakantie.

Is Into The Great Wide Open op Vlieland de moeite waard?

Voordat we dat doen, vertellen we u graag nog iets meer over Into The Great Wide Open. Waar Oerol zich voornamelijk focust op theater is ITGWO een echt (meerdaags) muziekfestival. Ruim tien jaar geleden begon dit festival in 2009 en eigenlijk is het sinds het begin al razend populair geweest. Vele grote namen hebben er opgetreden. En misschien is de sfeer van ITGWO ook altijd zo goed vanwege het eiland Vlieland. Vlieland is namelijk een stuk kleiner dan bijvoorbeeld Texel of Terschelling en daardoor komt het de intimiteit van zo’n muziekfestival absoluut ten goede. Laten we u meer vertellen over Vlieland zelf.

De helft van Vlieland bestaat uit ongerepte natuur

Het mooie aan Vlieland is dat het eiland eigenlijk uit één dorpsstraat bestaat die dicht bij de haven ligt. De helft van Vlieland, of misschien nog wel meer dan de helft, bestaat uit ongerepte natuur en in dit deel woont dan ook niemand. Je kunt wel in de omgeving van deze natuurgebieden een huisje in de natuur huren. Het zal u misschien verbazen, maar zelfs in die ene dorpsstraat is nog best veel te vinden voor als u een bezoekje aan Vlieland gaat brengen. Wat dacht u bijvoorbeeld van het theater getiteld Podium Vlieland?

Wat is er te doen in Podium Vlieland?

Podium Vlieland is een theater én filmhuis in één. Bijna wekelijks worden er hier voorstellingen en films geprogrammeerd. En dat is toch best bijzonder voor een eiland (los van Texel uiteraard, waar een echte bioscoop is). Podium Vlieland is onder cabaretiers en theatermakers heel erg populair en veel artiesten willen dan ook graag hier optreden. Ditzelfde geldt voor het publiek dat hier graag voorstellingen wil bezoeken. Vaak gaat het dan ook om try-outs waarin nog veel mis kan gaan en nog niet alles in de voorstelling vast zal staan. Maar een bezoek brengen aan Podium Vlieland is in ieder geval enorm de moeite waard als u besluit een bezoek te gaan brengen aan het prachtige eiland Vlieland.

Wat is er precies te doen in Oost-Vlieland?

Het dorp waarin de dorpsstraat zich bevindt (en ook praktisch het enige dorp van het eiland) heet Oost-Vlieland. In dit dorp gebeurt het dus allemaal. De vraag die luidt is: wat is er allemaal te doen in Oost-Vlieland? Allereerst is het echt de moeite waard om een bezoek te brengen aan de prachtige kerk van Oost-Vlieland. Wist je trouwens dat het dorp een beschermd dorpsgezicht is? Dit komt door de bijna veertig rijksmonumenten, onder andere dus de prachtige kerk, die in het dorp te vinden zijn. Natuurlijk bent u nu benieuwd welke rijksmonumenten er nog meer zijn naast de kerk. Dat vertellen we u heel erg graag.

Museum Tromps Huys

U moet in ieder geval Museum Tromps Huys bezoeken. Dit is met afstand misschien wel het meest bijzondere huis op Vlieland. In de zeventiende eeuw woonden hier een aantal commissarissen van de toen imposante zeevloot. Het huis is nu een museum geworden en u kunt er zeker van binnen een kijkje nemen en een kaartje ervoor kopen. In het museum vindt u allerlei oude zeekaarten van honderden jaren geleden, maar ook informatie over de walvisvaart, ziet u kunst van een vroegere bewoonster en leert u alles over de geschiedenis van Vlieland. Daarom is dit museum bijzonder, omdat u veel tegelijkertijd ontdekt.

Wat valt er nog meer te beleven op Vlieland?

Bijna ieder eiland heeft een eigen vuurtoren. Sommige eilanden hebben zelfs meer vuurtorens. Dat idee dat u in uw huisje aan het water zit en dat dan van een verre afstand het licht van de vuurtoren in uw huisje naar binnen schijnt. Dat is natuurlijk geweldig en als u op Vlieland bent, dan kunt u dit zeker gaan meemaken. Ook omdat er maar één dorp is, alles dichtbij is en er dus ook maar één vuurtoren aanwezig is op het eiland. De naam van deze vuurtoren is De
Vuurduin. Deze vuurtoren is bijna zeventien meter hoog en staat op de Vuurboetsduin.

De Vuurtoren van Vlieland

De vuurtoren is vanwege haar plek op de duinen het hoogste punt van het eiland. Als u wilt of voor uw kinderen bijvoorbeeld, is het zelfs mogelijk om de vuurtoren te beklimmen en te zien hoe de vuurtorenwachter zijn werk aan het doen is. Binnenin de vuurtoren is een cirkelende trap die u naar het bovenste puntje van de vuurtoren en het bovenste punt van het eiland zal brengen. Dus iedereen kan deze klim maken. En beloofd: het uitzicht is fantastisch.

En welke stranden zijn de moeite waard op Vlieland?

Houd je van een strandvakantie? Ook dan kom je aan je trekken op de Waddeneilanden. Nu heeft u in ieder geval genoeg te doen in het dorp Oost-Vlieland en in haar enige drukke, culturele straat. U wilt uiteraard ook genieten van de prachtige stranden van het eiland en van de natuur die het eiland absoluut bezit. We geven u dan ook graag een aantal namen van de stranden die u zeker moet gaan bezorgen. Laten we deze voor het gemak de meest populaire stranden noemen. Allereerst Stortemelk. Hier bevindt zich ook een camping die ieder jaar erg in trek is bij de bezoekers van ITGWO. Dit strand ligt ten oosten van Vlieland en ligt aan de Kampweg. Andere stranden die de moeite waard zijn om te bezoeken: paal 53, een echt familiestrand, Badhuys, een zeer populair strand, en het best wel knusse Havenstrand. PS, je kunt ook een huisje met vissteiger in Vlieland boeken.

Visvakantie in Vlieland boeken.
Zoals al eerder geschreven. Vlieland is een eiland voor rustzoekers, natuurliefhebbers, wandelaars en fietsers. Het is de plek om een huisje aan het water en in de natuur te huren. Het is ook een ideale plek voor een visvakantie Nederland. Je kunt er ook een vakantiehuis aan viswater huren.

Vakantie aan het water Vlieland, samenvatting.huisje met bootverhuur reserveren, dan kan je de omgeving per boot verkennen.