Vakantiehuis aan het water Friesland

Vakantiehuis aan het water Friesland huren

De Friese Meren zijn de ideale plek voor een watersportvakantie Nederland. Om optimaal van de mogelijkheden te kunnen genieten, huur je een huisje aan het water. Is een particulier vakantiehuis aan het water iets voor jou of huur je liever een watervilla op een vakantiepark met sloepverhuur? In Friesland zijn de mogelijkheden eindeloos!

Een vakantiehuis aan het water Friesland huren, waar doe je dat?

Een vakantie in eigen land is ten alle tijden een aanrader. Nederland beschikt over prachtige natuurgebieden en karakteristieke provincies. Liefhebbers van watersporten kunnen het beste een vakantiehuis aan het water boeken in Friesland. De Friese meren zien er niet alleen fantastisch uit, je kan er ook geweldig varen. Of je nu komt voor de kanalen of de stille wateren, Friesland heeft alles te bieden. Je kan nu hoogstpersoonlijk achter de pracht en praal van noordelijke provincie komen en een vakantie boeken in één van de luxe vakantiehuisjes. In deze rubriek vind je meer informatie over een vaarvakantie Friesland en de mogelijkheden een huisje met sloep te huren aan één van de Friese Meren.

Varen door de Alde Feanen

Het natuurgebied de Alde Feanen verkreeg in 2000 de officieel titel ‘Nationaal Park van Nederland’. Dat is natuurlijk niet niks, aangezien er op dat moment slechts 15 van waren in ons land. Het gebied is meer dan 2100 hectare groot. Je kan als bezoeker genieten van een mooie natuurrijke omgeving. De enorme plassen, de rietvelden en de blauwgraslanden zijn een lust voor het oog. Daarnaast kan je honderden soorten planten en vogels aantreffen in het natuurgebied. Het is ook een bekend leefgebied voor otters. Het leuke aan Alde Feanen is dat je verreweg het meeste van dichtbij kan zien in een bootje. Geniet van een prachtige vaarroute met diverse mogelijkheden om de boot even aan te leggen. Mocht je niet de beschikking hebben over een bootje, dan kan je altijd nog een wandelroute afleggen in de Alde Feanen.

Friese Meren (Fryske Marren)

De Fryske Marren zijn ook wel de trots van Friesland. Het waanzinnige watersportgebied trekt onwijs veel toeristen en is een belangrijke inkomstenbron voor de provincie. Het Sneekermeer, de Fluessen en de Groote Brekken zijn ook onderdeel van de Friese Meren. De meren zijn goed aan elkaar verbonden, waardoor je met een bootje letterlijk overal kan komen. Meerdaagse tochten in een bootje zijn dan ook een absolute aanrader. Als je een vakantiehuis aan het water boekt dan stap jij zo in je bootje en ben je binnen no-time onderweg naar de volgende bestemming.

In de wintermaanden komt het regelmatig voor dat je kan schaatsen over de Friese Meren. Je kan dan van dorp naar dorp schaatsen en tussendoor genieten van een lekker warme chocomelk. Misschien dat je zelfs een mini stukje van de Elfstedentocht kan afleggen.

Skûtsjesilen

Skûtsjesilen is één van de bekendste Friese evenementen. Al sinds 1820 komen jaarlijks de beste zeilers bij elkaar om met Skûtsjes tegen elkaar te strijden. Het is een bijzondere en leuke ervaring om het eens mee te maken. Boek wel al ver van te voren een vakantiehuisje, zodat je zeker bent van een plekje tijdens het Skûtsjesilen.

Huisje aan het water Sneekermeer huren

Het Sneekermeer is één van de grootste en bekendste meren van Friesland. De bekende Sneekweek wordt op en rond dit meer gehouden. Je kunt via deze site een huisje aan het water Sneekermeer huren. Met een beetje geluk huur je een vakantiehuisje Sneek met eigen aanlegsteiger. Als je geen eigen boot of sloep hebt. Aan het Sneekermeer kan je zeker wel een boot of sloep huren. Zie onder voor meer informatie.

Uitstapje naar Leeuwarden

In Friesland zijn er ook veel mooie steden die je kan bezoeken. Een uitstapje naar Sneek of Heerenveen is een garantie voor een leuke tijd. De hoofdstad Leeuwarden is misschien nog wel de beste keuze. Het Fries Museum is één van de hoogtepunten in de stad. Leeuwarden is zelf een historische stad, dus een stadswandeling is ook erg leuk om eens te doen. Je kan online ook een stadswandeling door Leeuwarden boeken met een gids. Leeuwarden staat eveneens bekend als een winkelstad. Je kan leuke cadeautjes aanschaffen of zelf een nieuwe outfit samenstellen in één van de vele kledingwinkels.

Vakantiehuizen aan het water in Friesland

Friesland beschikt over tientallen meren. Er zijn dan ook voldoende vakantiehuizen aan het water te vinden. Geniet van de Friese natuur en de rustige omgeving. Je kan de dag beginnen met een kopje koffie met uitzicht over het water of zo je eigen bootje instappen. In vrijwel alle dorpjes en steden nabij het water is het mogelijk om een sloep of zeilbootje te huren voor een klein bedrag. De vakantiehuizen aan het water in Friesland zijn geschikt voor twee personen, vier personen, zes personen of grote groepen. Voor de Sneekweek is het huren van een last minute huisje aan het water af te raden. Die week is een internationaal hoogtepunt en nagenoeg alle huisjes aan de Friese Meren zijn al maanden vooraf uitverkocht.

Wellness huisje aan het water huren

Een wellness huisje is een huisje met sauna, jacuzzi, hottub of whirlpool. Een huisje met bubbelbad wordt ook onder de categorie “wellness huisjes geschaard”. Het is mogelijk een wellness huisje aan het water te huren, ook in Friesland.

Bootje huren in Friesland

Friesland telt meerdere bootverhuurbedrijven waar je voor een sloep of een zeilboot kan huren voor een dag, een week of zelfs langer. De prijzen beginnen vanaf 40 euro per dag, maar bij een langere periode krijg je nog een mooie korting. Mocht je zelf geen boot kunnen besturen dan kan je altijd nog een boottocht met een schipper boeken. Je kan sowieso genieten van de prachtige omgeving vanaf het water.